Japanska pizza (Okonomiyaki)
sastojci
- 100 g oštrog brašna ili brašna za okonomiyaki
- 150 ml vode (ili kokošjeg temeljca)
- 2 jaja
- 300 g kupusa
- 2 žličice naribanog đumbira
- 1 mladi luk
- 6 tankih ploški slanine
- 50 g naribanog polutvrdog sira
- 5 žlica ulja
- 0.5 žličice soli
- 50 g majoneze
- 1 žličica svježe nasjeckanog origana
Način pripreme
U veću posudu stavite brašno, sol i vodu pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte razmućena jaja, kupus narezan ili nariban na tanke rezance, sitnije narezan mladi luk i đumbir pa dobro izmiješajte.
U tavu na 1 žlicu zagrijanog ulja stavite narezanu slaninu i pržite do zlatne boje. Umjesto slanine, u okonomiyaki možete dodati poprženu šunku, kobasice ili repove kozica.
U teflonsku ili keramičku tavu stavite 2 žlice ulja pa, kad se zagrije, na sredinu stavite četvrtinu smjese tako da napravite krug debljine oko 1,5 cm. Na smjesu položite pola količine naribanog sira i popržene slanine, pa prekrijte istom količinom smjese (četvrtina). Kad se donja strana ispeče (nakon 3 - 5 minuta), pažljivo okrenite pa zapecite i drugu stranu (4 - 5 minuta).
Postupak ponovite s ostatkom namirnica.
Poslužite prošarano majonezom i posuto nasjeckanim origanom.