Japanska pizza (Okonomiyaki)

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 100 g oštrog brašna ili brašna za okonomiyaki
  • 150 ml vode (ili kokošjeg temeljca)
  • 2 jaja
  • 300 g kupusa
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 1 mladi luk
  • 6 tankih ploški slanine
  • 50 g naribanog polutvrdog sira
  • 5 žlica ulja
  • 0.5 žličice soli
  • 50 g majoneze
  • 1 žličica svježe nasjeckanog origana

Način pripreme

01

U veću posudu stavite brašno, sol i vodu pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte razmućena jaja, kupus narezan ili nariban na tanke rezance, sitnije narezan mladi luk i đumbir pa dobro izmiješajte.

02

U tavu na 1 žlicu zagrijanog ulja stavite narezanu slaninu i pržite do zlatne boje. Umjesto slanine, u okonomiyaki možete dodati poprženu šunku, kobasice ili repove kozica.

03

U teflonsku ili keramičku tavu stavite 2 žlice ulja pa, kad se zagrije, na sredinu stavite četvrtinu smjese tako da napravite krug debljine oko 1,5 cm. Na smjesu položite pola količine naribanog sira i popržene slanine, pa prekrijte istom količinom smjese (četvrtina). Kad se donja strana ispeče (nakon 3 - 5 minuta), pažljivo okrenite pa zapecite i drugu stranu (4 - 5 minuta).

04

Postupak ponovite s ostatkom namirnica.

05

Poslužite prošarano majonezom i posuto nasjeckanim origanom.

podijeli

Proizvodi iz recepta