Janjeći but naboden pinjolima i ružmarinom s prilogom od povrća
sastojci
- 2.2 kg janjećeg buta
- 1 janjeća maramica
- 2 svježeg ružmarina
- 50 g pinjola
- 300 g cherry rajčica
- 1 mala glavica svježeg kupusa
- 1 veća mrkva
- 0.5 kg krumpira
- 3 češnjaka
- 200 ml maslinova ulja
- 100 ml suncokretova ulja
- 200 ml bijelog vina
- sol
- papar
Način pripreme
Janjeći but nabodite pinjolima i ružmarinom, posolite, omotajte janjećom maramicom, prelijte zagrijanim suncokretovim uljem i bijelim vinom te pecite u pećnici na 180 °C 2 sata.
Pri samom kraju dodajte oprane cherry rajčice i pecite još 5 minuta kako bi ostale čvrste. Tijekom pečenja, ako tekućina ispari meso podlijevajte vodom.
Za prilog od povrća svježi kupus narežite na kocke 1 x 1 cm, mrkvu na ploške i krumpir na kockice. Kuhajte u posoljenoj vodi do 80 posto. Dobro ocijedite povrće od tekućine i dodajte sitno sjeckani češnjak koji ste prepržili na maslinovu ulju.
Začinite solju i paprom i po potrebi dodajte masnoću od janjećeg pečenja i servirajte uz pečenje i pečene cherry rajčice.
Budite pažljivi s količinom ružmarina kako bi se i pinjoli dobro osjetili.