Janjeći but naboden pinjolima i ružmarinom s prilogom od povrća

sastojci

  • 2.2 kg janjećeg buta
  • 1 janjeća maramica
  • 2 svježeg ružmarina
  • 50 g pinjola
  • 300 g cherry rajčica
  • 1 mala glavica svježeg kupusa
  • 1 veća mrkva
  • 0.5 kg krumpira
  • 3 češnjaka
  • 200 ml maslinova ulja
  • 100 ml suncokretova ulja
  • 200 ml bijelog vina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Janjeći but nabodite pinjolima i ružmarinom, posolite, omotajte janjećom maramicom, prelijte zagrijanim suncokretovim uljem i bijelim vinom te pecite u pećnici na 180 °C 2 sata.

02

Pri samom kraju dodajte oprane cherry rajčice i pecite još 5 minuta kako bi ostale čvrste. Tijekom pečenja, ako tekućina ispari meso podlijevajte vodom.

03

Za prilog od povrća svježi kupus narežite na kocke 1 x 1 cm, mrkvu na ploške i krumpir na kockice. Kuhajte u posoljenoj vodi do 80 posto. Dobro ocijedite povrće od tekućine i dodajte sitno sjeckani češnjak koji ste prepržili na maslinovu ulju.

04

Začinite solju i paprom i po potrebi dodajte masnoću od janjećeg pečenja i servirajte uz pečenje i pečene cherry rajčice.

Budite pažljivi s količinom ružmarina kako bi se i pinjoli dobro osjetili.

podijeli