Janjeće polpete zapečene u jogurtu

sastojci

  • 2 kg janjeće plećke s vratom
  • 300 ml čvrstog grčkog jogurta
  • 2 vezice mladoga luka
  • 4 batata
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1 jaje
  • 20 g svježe mente
  • 20 g svježeg korijandra
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 češnjaka
  • sol
  • bijeli papar po potrebi

Način pripreme

01

Janjeću plećku i vrat otkoštite i sameljite na sitnu šajbu. Dodajte jaje, sitno sjeckanu mentu i korijandar, crveni luk i češnjak, sol i papar po potrebi. Rukom izmiješajte i oblikujte okruglice.

02

Zapecite ih na maslinovu ulju, izvadite iz tavice te na ostatku masnoće zapržite sitno sjeckani mladi luk. Batate napola skuhajte u posoljenoj vodi, ogulite i narežite na ploške.

03

U vatrostalnu posudu na dno dodajte mladi luk s masnoćom, batat rezan na ploške koji posolite i popaprite i sve zajedno zalijte grčkim jogurtom. Zapecite 15 minuta na 200 °C dodajte polpete, utisnite i zapecite sve još 10 minuta.

Ne pretjerujte s prženjem polpeta jer ćete ih još peći u pećnici.

podijeli