sastojci
- 2 kg janjeće plećke s vratom
- 300 ml čvrstog grčkog jogurta
- 2 vezice mladoga luka
- 4 batata
- 100 ml maslinova ulja
- 1 jaje
- 20 g svježe mente
- 20 g svježeg korijandra
- 1 glavica crvenog luka
- 2 češnjaka
- sol
- bijeli papar po potrebi
Način pripreme
01
Janjeću plećku i vrat otkoštite i sameljite na sitnu šajbu. Dodajte jaje, sitno sjeckanu mentu i korijandar, crveni luk i češnjak, sol i papar po potrebi. Rukom izmiješajte i oblikujte okruglice.
02
Zapecite ih na maslinovu ulju, izvadite iz tavice te na ostatku masnoće zapržite sitno sjeckani mladi luk. Batate napola skuhajte u posoljenoj vodi, ogulite i narežite na ploške.
03
U vatrostalnu posudu na dno dodajte mladi luk s masnoćom, batat rezan na ploške koji posolite i popaprite i sve zajedno zalijte grčkim jogurtom. Zapecite 15 minuta na 200 °C dodajte polpete, utisnite i zapecite sve još 10 minuta.
Ne pretjerujte s prženjem polpeta jer ćete ih još peći u pećnici.