Janjeća pečenka sa šljivama


sastojci

  • 1.5 kg janjećeg buta bez kosti
  • 80 ml maslinova ulja
  • 150 g mini rajčica
  • 250 g svježih šljiva
  • 2-3 grančice ružmarina
  • sol
  • papar
  • voda za podlijevanje

Način pripreme

01

Meso operite, posušite papirnatim ubrusom te posolite i popaprite. Zarolajte ga poput rolade i vežite kuharskim koncem.

02

Meso položite u lim za pečenje (32x18 cm), dodajte grančice ružmarina, mini rajčice i šljive koje ste popola prerezali i odstranili im koštice. Sve prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 1,5 do 2 sata, uz povremeno okretanje i podlijevanje vodom.

03

Gotovu pečenku narežite na ploške i poslužite uz prilog po želji.

podijeli

Proizvodi iz recepta