Roast Lamb Leg with Rosemary and Garlic served with baked potatoes
Copyright (c) 2019 Lisa Holmen Photography/Shutterstock. No use without permission.

Janjeća koljenica

Ukupno trajanje
240
Min
min

sastojci

  • 1 janjeća koljenica (1,2 - 1,5 kg)
  • 4 grančice svježeg ružmarina
  • 4 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 1 velika glavica crvenog luka, narezana na kriške
  • 800 g mladog krumpira, opranog
  • 2 limuna
  • 4 žlice maslinova ulja
  • sol po želji
  • papar po želji

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

02

Operite janjeću koljenicu i posušite je kuhinjskim papirom. Zarežite kožu na nekoliko mjesta i utrljajte na koljenicu smjesu od nasitno nasjeckanog češnjaka i 3 žlice maslinova ulja. Posolite i popaprite po svom ukusu.

03

U zdjeli pomiješajte cijele krumpire, kriške luka, prepolovljene limune, žlicu maslinova ulja pa sve začinite solju i paprom po svom ukusu.

04

Ubacite koljenicu u posudu za pečenje.

05

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 2 – 2,5 sata, dok meso ne postane mekano.

06

Povremeno prelijte koljenicu sokom koji se skuplja na dnu posude u kojoj se peče.

07

Kad meso postane mekano, dodajte krumpire zajedno s ostalim sastojcima i pecite još sat vremena dok se krumpiri ne ispeku. Dodajte i ružmarin kako bi njegov miris ublažio miris janjetine.

08

Poslužite vruće, uz pečene limune koji su se pekli s mesom, a možete ih i iscijediti preko mesa i krumpira prije jela.

podijeli