Hrvatski rižoto s gljivama i špinatom

sastojci

  • 300 g riže duga zrna
  • 400 g gljiva
  • 50 g špinata
  • 100 g crvenog luka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 70 ml maslinova ulja
  • 60 g maslaca
  • 100 ml bijelog vina
  • 50 g tvrdog paškog sira
  • sol i papar

Način pripreme

01

Rižu skuhajte u malo vode, uz povremeno miješanje.

02

Na maslinovu ulju pržite sitno nasjeckani luk 1 - 2 minute. Potom dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli, pa podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne reducira na 1/3 količine pa dodajte gljive i naglo ih popržite, kratko pirjajte, pa povežite s gotovo kuhanom rižom.

03

Nastavite kuhati sve zajedno, miješajući, dodajte špinat, zatim umiješajte maslac, miješajte dalje i na kraju dodajte preostalo maslinovo ulje. Preko rižota naribajte tvrdi paški sir i poslužite.

Ovo jelo kuhajte sa sezonskim gljivama.​

podijeli

Proizvodi iz recepta