Crispy chicken cutlet with katsu sauce, with white rice and broccoli on a stone table. Top View. Peach Fuzz Background
Copyright (c) 2024 KarinaKlachuk/Shutterstock. No use without permission.

Hrskavi pilećI odrezak s katsu umakom, rižom i brokulom

sastojci

Za pileći odrezak:

  • 4 pileća filea (oko 500 g)
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 150 g panko mrvica
  • sol i papar po ukusu
  • 100 ml ulja za prženje

Za katsu umak:

  • 100 ml ketchupa
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica senfa

Za prilog:

  • 200 g brokule (svježe ili zamrznute)
  • 200 g bijele riže
  • malo svježeg peršina ili korijandra, za ukrašavanje
  • 1 limeta, za posluživanje

Način pripreme

01

Pileće filee lagano istucite batom za meso kako bi bili ravnomjerne debljine. Začinite ih solju i paprom s obje strane. Pripremite tri posude: u jednu stavite brašno, u drugu razmućena jaja, a u treću panko mrvice. Uvaljajte svaki odrezak prvo u brašno, zatim u jaja pa u krušne mrvice, pazeći da cijela površina odreska bude dobro pokrivena mrvicama.

02

U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa pržite odreske 4 - 5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđe boje i hrskavi. Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi papir upio višak ulja.

03

Pripremite katsu umak. U manjoj posudi pomiješajte ketchup, umak od soje, Worcestershire umak, šećer i senf. Dobro promiješajte i pustite da se okusi prožmu.

04

Pripremite prilog. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Brokulu kratko prokuhajte u slanoj vodi (3 - 4 minute) ili je poparite da malo omekša.

05

Na tanjur stavite pileći odrezak, uz njega rižu i kuhanu brokulu. Prelijte odrezak katsu umakom i pospite svježim peršinom ili korijandrom. Ako želite, poslužite uz jelo krišku limete.

podijeli