Hrskavi pilećI odrezak s katsu umakom, rižom i brokulom
sastojci
Za pileći odrezak:
- 4 pileća filea (oko 500 g)
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 150 g panko mrvica
- sol i papar po ukusu
- 100 ml ulja za prženje
Za katsu umak:
- 100 ml ketchupa
- 1 žlica umaka od soje
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 žličica šećera
- 1 žličica senfa
Za prilog:
- 200 g brokule (svježe ili zamrznute)
- 200 g bijele riže
- malo svježeg peršina ili korijandra, za ukrašavanje
- 1 limeta, za posluživanje
Način pripreme
Pileće filee lagano istucite batom za meso kako bi bili ravnomjerne debljine. Začinite ih solju i paprom s obje strane. Pripremite tri posude: u jednu stavite brašno, u drugu razmućena jaja, a u treću panko mrvice. Uvaljajte svaki odrezak prvo u brašno, zatim u jaja pa u krušne mrvice, pazeći da cijela površina odreska bude dobro pokrivena mrvicama.
U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa pržite odreske 4 - 5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđe boje i hrskavi. Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi papir upio višak ulja.
Pripremite katsu umak. U manjoj posudi pomiješajte ketchup, umak od soje, Worcestershire umak, šećer i senf. Dobro promiješajte i pustite da se okusi prožmu.
Pripremite prilog. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Brokulu kratko prokuhajte u slanoj vodi (3 - 4 minute) ili je poparite da malo omekša.
Na tanjur stavite pileći odrezak, uz njega rižu i kuhanu brokulu. Prelijte odrezak katsu umakom i pospite svježim peršinom ili korijandrom. Ako želite, poslužite uz jelo krišku limete.