Homemade Crispy Chicken, Ham and Swiss Roll Ups
Copyright (c) 2017 Piixel Thing/Shutterstock. No use without permission.

Hrskave pileće rolade sa šunkom i sirom

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

  • 4 pileća filea (oko 600 g)
  • 4 šnite kuhane šunke (oko 120 g)
  • 4 šnite sira švicarca ili ementalera (oko 100 g)
  • 100 g krušnih mrvica
  • 50 g sira parmezana naribanog
  • 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po ukusu
  • 2 jaja
  • 50 g brašna
  • 2 žlice maslinova ulja

Način pripreme

01

Pileće filee narežite na tanje odreske tako da od svakog dobijete 2 - 3 komada i potom ih istucite kuhinjskim batom između dva sloja plastične folije kako bi bili tanki. Posolite i popaprite obje strane svakog odreska.

02

Na svaki pileći odrezak položite šnitu šunke i šnitu sira. Zarolajte odreske počevši od užeg kraja i učvrstite rolice čačkalicama kako bi zadržale oblik.

03

U jednoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan, nasjeckani peršin i češnjak u prahu. U drugoj zdjeli lagano umutite jaja, a u treću zdjelu stavite brašno.

04

Svaku rolicu najprije uvaljajte u brašno, zatim u jaja, a na kraju u smjesu krušnih mrvica i parmezana, pazeći da cijela rolica bude ravnomjerno prekrivena.

05

U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Rolice kratko prepržite sa svih strana da dobiju zlatnu boju. Zatim ih prebacite u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 15 minuta, dok piletina ne bude potpuno pečena.

06

Kad izvadite rolice iz pećnice, uklonite čačkalice. Poslužite toplo uz prilog po svom ukusu, poput zelene salate, povrća pripremljenog na pari ili pečenog krumpira.

podijeli