Hlap ili rarog
sastojci
- 2 hlapa, svaki od oko 1 kg, po mogućnosti živa
- 50 g zelene salate
- 300 g rajčice
- 1 limun
- 100 g kukuruza
- 100 ml maslinova ulja
- sol
Način pripreme
Oštar kuhinjski nož prislonite na glavu hlapa i jednim udarcem probijte mu glavu.
Tijelo i glavu prerežite kao na slici, isperite nečistoću iz glave, malo posolite meso i pouljite.
Tako pripremljenog hlapa položite mesom na vruću gril tavu, pecite 4 - 5 minuta, okrenite na drugu stranu, malo pouljite i pržite 5 minuta. Dok se hlap prži, napravite na tanjuru posteljicu, salatu narežite na rezance, rajčicu na ploške, dodajte kukuruz, položite na nju hlapa, dodajte krišku limuna i poslužite.
Budući da je hlap živ, budite oprezni dok rukujete nožem!