sastojci

  • 2 hlapa, svaki od oko 1 kg, po mogućnosti živa
  • 50 g zelene salate
  • 300 g rajčice
  • 1 limun
  • 100 g kukuruza
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol

Način pripreme

01

Oštar kuhinjski nož prislonite na glavu hlapa i jednim udarcem probijte mu glavu.

02

Tijelo i glavu prerežite kao na slici, isperite nečistoću iz glave, malo posolite meso i pouljite.

03

Tako pripremljenog hlapa položite mesom na vruću gril tavu, pecite 4 - 5 minuta, okrenite na drugu stranu, malo pouljite i pržite 5 minuta. Dok se hlap prži, napravite na tanjuru posteljicu, salatu narežite na rezance, rajčicu na ploške, dodajte kukuruz, položite na nju hlapa, dodajte krišku limuna i poslužite.

Budući da je hlap živ, budite oprezni dok rukujete nožem!​

podijeli

Proizvodi iz recepta