Heljdini rezanci s piletinom i povrćem

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 2 batka i zabatka
  • 0.5 dl umaka od soje
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 0.5 naranče, sok
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica soli
  • 1 veća mrkva
  • 0.5 tikvice
  • 2 mlada luka
  • 1 crvena paprika
  • 200 g zelenih mahuna
  • 1 cm svježeg đumbira
  • 1 češanj češnjaka
  • 0.5 dl sezamova ulja (ili kokosove masti)
  • sriracha ljuti umak

Način pripreme

01

Iz batka i zabatka izvadite kosti pa meso narežite na sitnije trakice i stavite ih u zdjelu. Dodajte mesu dvije žlice umaka od soje, pola male žličice češnjaka u prahu, papar, žličicu soli, sok od pola naranče, a ako želite malo pikantnosti, dodajte i koju kap sriracha umaka. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji barem pola sata.

02

Mrkvu prvo narežite na ploškice pa potom narežite na sitne štapiće. Na isti način narežite i pola tikvice. Mladi luk izrežite ukoso na komade, a češnjak nasitno nasjeckajte. Mahune također izrežite na komade duge 2 - 3 centimetra.

03

Wok jako zagrijte pa ulijte sezamovo ulje ili kokosovu mast. Obje masnoće dobro podnose visoke temperature.

04

Najprije u wok ubacite mariniranu piletinu pa je pržite, dio po dio, do lijepe zlatne boje. Kad ispržite svu piletinu, u istom woku pržite povrće. Na sezamovu ulju popržite usitnjeni češnjak i naribani đumbir. Zatim dodajte povrće kojem duže treba da omekša. Krenite s mahunama, pržite ih dvije minute pa dodajte mrkvu. Tri minute poslije ubacite tikvice i mladi luk te češnjak. Miješajte cijelo vrijeme kuhačom.

05

Kad se povrće malo zapeče i omekša, vratite u wok i piletinu.

06

Dodajte kuhane heljdine rezance pa ulijte i ostatak umaka od soje te srirachu po ukusu.

podijeli