Heljdini rezanci iz woka sa svinjetinom i povrćem
sastojci
- 300 g svinjskog lungića
- 5 g škrobnog brašna
- 150 g mrkve
- 150 g crvene paprike
- 1 veća glavica luka
- 2 žlice sezamovog ulja
- 3 češnja češnjaka
- 20 g svježeg đumbira
- 50 ml umaka od soje
- crni papar po ukusu
- 1 žlica sezama
- 300 g heljdinih rezanaca
Način pripreme
Lungić izrežite na tanke trakice, popaprite i obavijte škrobnim brašnom. Ostavite 15-ak minuta pokriveno. Heljdine rezance skuhajte prema uputama na pakiranju. Luk izrežite na tanke ploške, mrkvu i papriku na tanke štapiće.
Na woku zagrijte sezamovo ulje. Dodajte meso, popržite 1 – 2 minute sa svih strana i izvadite na tanjur. Dodajte u wok zgnječeni češnjak i sitno ribani đumbir, pržite kratko, dodajte luk. Nakon 1 minute dodajte mrkvu, pržite 2 minute pa na kraju i papriku te pržite još dvije minute.
Dodajte meso, zalijte umakom od soje i kratko popržite da se prožmu sastojci i umak zgusne. Dočinite po želji. Na kraju umiješajte kuhane heljdine rezance. Servirajte posuto sezamom.
Sve povrće, osim luka, treba ostati hrskavo nakon termičke obrade.