Heljdini rezanci iz woka sa svinjetinom i povrćem

sastojci

  • 300 g svinjskog lungića
  • 5 g škrobnog brašna
  • 150 g mrkve
  • 150 g crvene paprike
  • 1 veća glavica luka
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 20 g svježeg đumbira
  • 50 ml umaka od soje
  • crni papar po ukusu
  • 1 žlica sezama
  • 300 g heljdinih rezanaca

Način pripreme

01

Lungić izrežite na tanke trakice, popaprite i obavijte škrobnim brašnom. Ostavite 15-ak minuta pokriveno. Heljdine rezance skuhajte prema uputama na pakiranju. Luk izrežite na tanke ploške, mrkvu i papriku na tanke štapiće.

02

Na woku zagrijte sezamovo ulje. Dodajte meso, popržite 1 – 2 minute sa svih strana i izvadite na tanjur. Dodajte u wok zgnječeni češnjak i sitno ribani đumbir, pržite kratko, dodajte luk. Nakon 1 minute dodajte mrkvu, pržite 2 minute pa na kraju i papriku te pržite još dvije minute.

03

Dodajte meso, zalijte umakom od soje i kratko popržite da se prožmu sastojci i umak zgusne. Dočinite po želji. Na kraju umiješajte kuhane heljdine rezance. Servirajte posuto sezamom.

Sve povrće, osim luka, treba ostati hrskavo nakon termičke obrade.

podijeli