Copyright (c) 2016 Shutterstock. No use without permission.

Heljda s brokulom i mesnim okruglicama


sastojci

  • 250 g heljde
  • 50 g bulgura
  • 20 g kvinoje
  • 400 g brokule
  • 150 g ljubičastog luka
  • sol
  • 100 ml maslinova ulja
  • 1 limun

Mesne okruglice:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 100 g kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • sol

Način pripreme

01

Kruh namočite u mlijeku. Razmočeni kruh dodajte u mljeveno meso, potom dodajte jaje, posolite i dobro promiješajte. Ako vam se smjesa čini premekana, dodajte malo krušnih mrvica. Oblikujte okruglice i pecite u pećnici na papiru za pečenje na 180 °C oko 12 minuta.

02

Heljdu i kvinoju kuhajte zajedno u slanoj vodi 10 – 15 minuta. Bulgur prelijte kipućom vodom i ostavite poklopljen 10 – 15 minuta. Očistite brokulu, razdijelite ju na cvjetove i kratko blanširajte. Luk ogulite i sitno nasjeckajte.

03

Žitarice ocijedite, posolite i začinite maslinovim uljem. Dodajte brokulu i mesne okruglice, pospite lukom pa poslužite uz krišku limuna.

Na polovici kuhanja ugasite vatru i ostavite žitarice poklopljene da nabubre do kraja.

podijeli

Proizvodi iz recepta