Hasselback piletina s ricottom i špinatom
sastojci
- 800 g pilećih prsa bez kože i kosti
Sastojci za nadjev
- 250 g ricotte
- 200 g špinata
- 80 g maslaca
- sol
Način pripreme
Špinat blanširajte, ohladite i grubo nasjeckajte. Ricottu razradite, dodajte špinat, posolite.
Meso okrenite tako da je strana prema koži gore, zarežite, ali ne do kraja, svaki komad 6 – 7 puta da dobijete uzorak harmonike, posolite i prepecite na vrućoj tavi 1 minutu sa svake strane, dodajte pola količine maslaca.
Posudu za pečenje premažite preostalim maslacem, stavite komade mesa, u svaki zarez stavite dobru žlicu smjese ricotte i špinata dok ne potrošite svu smjesu, prelijte masnoćom od pečenja mesa i zapecite u pećnici na 220 – 230 °C oko 10 minuta. Poslužite toplo.
Da bi zadržao zelenu boju, špinat iz kipuće vode vadite u zdjelu hladne vode s kockicama leda.