Hasselback piletina s ricottom i špinatom

sastojci

  • 800 g pilećih prsa bez kože i kosti

Sastojci za nadjev

  • 250 g ricotte
  • 200 g špinata
  • 80 g maslaca
  • sol

Način pripreme

01

Špinat blanširajte, ohladite i grubo nasjeckajte. Ricottu razradite, dodajte špinat, posolite.

02

Meso okrenite tako da je strana prema koži gore, zarežite, ali ne do kraja, svaki komad 6 – 7 puta da dobijete uzorak harmonike, posolite i prepecite na vrućoj tavi 1 minutu sa svake strane, dodajte pola količine maslaca.

03

Posudu za pečenje premažite preostalim maslacem, stavite komade mesa, u svaki zarez stavite dobru žlicu smjese ricotte i špinata dok ne potrošite svu smjesu, prelijte masnoćom od pečenja mesa i zapecite u pećnici na 220 – 230 °C oko 10 minuta. Poslužite toplo.

Da bi zadržao zelenu boju, špinat iz kipuće vode vadite u zdjelu hladne vode s kockicama leda. 

podijeli

Proizvodi iz recepta