Gulaš u kotliću
sastojci
- 1.2 kg junetine
- 1.2 kg crvenog luka
- 3-4 češnja češnjaka
- 100 g svinjske masti
- 50 g rajčice-koncentrat
- 600 g mrkve
- 200 g korijena peršina
- 500 ml crnog vina
- 1 glavica češnjaka
- sol
- papar
Način pripreme
Narežite crveni luk na ploškice i miješajući pirjajte na masti na laganoj vatri 1 sat. Zatim na luk dodajte grubo narezane češnjeve češnjaka, popržite pa dodajte koncentrat rajčice, promiješajte pa dodajte meso narezano na kocke, posolite i lagano krčkajte 2 sata uz povremeno podlijevanje crnim vinom.
Mrkvu i peršin ogulite, mrkvu narežite po duljini, glavicu češnjaka poprečno prepolovite. Kuhačom pomaknite meso u jednu stranu kotlića pa dodajte narezanu mrkvu, peršin i češnjak, nastavite dalje krčkati bez miješanja još pola sata.
Po potrebi još podlijte vinom, začinite solju i paprom, poslužite.
Za još bolji okus gulaša, kockice mesa pospite mljevenom paprikom pa popržite na ulju.