sastojci

  • 1.2 kg junetine
  • 1.2 kg crvenog luka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 100 g svinjske masti
  • 50 g rajčice-koncentrat
  • 600 g mrkve
  • 200 g korijena peršina
  • 500 ml crnog vina
  • 1 glavica češnjaka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Narežite crveni luk na ploškice i miješajući pirjajte na masti na laganoj vatri 1 sat. Zatim na luk dodajte grubo narezane češnjeve češnjaka, popržite pa dodajte koncentrat rajčice, promiješajte pa dodajte meso narezano na kocke, posolite i lagano krčkajte 2 sata uz povremeno podlijevanje crnim vinom. 

02

Mrkvu i peršin ogulite, mrkvu narežite po duljini, glavicu češnjaka poprečno prepolovite. Kuhačom pomaknite meso u jednu stranu kotlića pa dodajte narezanu mrkvu, peršin i češnjak, nastavite dalje krčkati bez miješanja još pola sata. 

03

Po potrebi još podlijte vinom, začinite solju i paprom, poslužite.

Za još bolji okus gulaša, kockice mesa pospite mljevenom paprikom pa popržite na ulju.

podijeli

Proizvodi iz recepta