Gulaš sa sirom zapečen u pećnici
sastojci
- 700 g svinjetine (plećke)
- 2 glavice luka
- 2 stabljike celera
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- 1 crvena paprika
- 2 žlice senfa
- pola žlice ljute mljevene paprike
- 3 žlice pirea od rajčice
- 250 ml goveđeg temeljca
- 300 ml lager piva
- 200 g sira gaude
- 2 lista lovora
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica soli
- pola žlice papra
- 1 žlica sjeckanog peršina
Način pripreme
Meso operite, posušite i narežite na kocke, 2 × 2 cm.
Povrće ogulite i operite. Mrkvu i krumpir narežite na kockice, 1 × 1 cm, a papriku na 2 × 2 cm. Luk i stabljiku celera nasitno nasjeckajte.
U duboki lonac ulijte ulje i popržite meso sa svih strana, dodajte luk i posolite, a nakon 5 minuta i ostalo povrće. Kratko popržite i potom dodajte papar, senf, ljutu papriku, pire od rajčice, lovorov list i pivo. Pirjajte na laganoj vatri pola sata uz povremeno dodavanje temeljca.
Gulaš prebacite u posudu za pečenje i pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Zadnjih 10 minuta izvadite gulaš iz pećnice i pospite ga naribanim sirom, vratite u pećnicu i zapecite ga. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršin.