Gulaš sa sirom zapečen u pećnici

sastojci

  • 700 g svinjetine (plećke)
  • 2 glavice luka
  • 2 stabljike celera
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 1 crvena paprika
  • 2 žlice senfa
  • pola žlice ljute mljevene paprike
  • 3 žlice pirea od rajčice
  • 250 ml goveđeg temeljca
  • 300 ml lager piva
  • 200 g sira gaude
  • 2 lista lovora
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica soli
  • pola žlice papra
  • 1 žlica sjeckanog peršina

Način pripreme

01

Meso operite, posušite i narežite na kocke, 2 × 2 cm.

02

Povrće ogulite i operite. Mrkvu i krumpir narežite na kockice, 1 × 1 cm, a papriku na 2 × 2 cm. Luk i stabljiku celera nasitno nasjeckajte.

03

U duboki lonac ulijte ulje i popržite meso sa svih strana, dodajte luk i posolite, a nakon 5 minuta i ostalo povrće. Kratko popržite i potom dodajte papar, senf, ljutu papriku, pire od rajčice, lovorov list i pivo. Pirjajte na laganoj vatri pola sata uz povremeno dodavanje temeljca.

04

Gulaš prebacite u posudu za pečenje i pecite 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

05

Zadnjih 10 minuta izvadite gulaš iz pećnice i pospite ga naribanim sirom, vratite u pećnicu i zapecite ga. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršin.

podijeli