Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.

Grillani pileći bataci

sastojci

  • 1.4 kg pilećih bataka
  • 1 glavica češnjaka
  • 0.5 vezice peršina

Marinada:

  • 40 ml umaka od soje
  • 20 g ribanog đumbira
  • 40 ml sezamova ulja
  • 10 g sambal oelek umaka
  • 1 žličica dimljene crvene paprike
  • sol, svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Pomiješajte sve sastojke za marinadu, vodite računa o slanosti umaka od soje kad dodajete sol.

02

Pileće batake premažite pripremljenom marinadom, ostavite pokriveno u hladnjaku preko noći.

03

Meso izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije grillanja.

04

Poprečno prepolovite glavicu češnjaka. Batake pecite na umjerenoj vatri povremeno okrećući, uz meso grillajte i polovice češnjaka.

05

Piletinu prije posluživanja pospite grubo kosanim peršinom, po želji poslužite uz neki pikantni umak (200 ml).

podijeli