Grillani pileći bataci
sastojci
- 1.4 kg pilećih bataka
- 1 glavica češnjaka
- 0.5 vezice peršina
Marinada:
- 40 ml umaka od soje
- 20 g ribanog đumbira
- 40 ml sezamova ulja
- 10 g sambal oelek umaka
- 1 žličica dimljene crvene paprike
- sol, svježe mljeveni papar
Način pripreme
01
Pomiješajte sve sastojke za marinadu, vodite računa o slanosti umaka od soje kad dodajete sol.
02
Pileće batake premažite pripremljenom marinadom, ostavite pokriveno u hladnjaku preko noći.
03
Meso izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije grillanja.
04
Poprečno prepolovite glavicu češnjaka. Batake pecite na umjerenoj vatri povremeno okrećući, uz meso grillajte i polovice češnjaka.
05
Piletinu prije posluživanja pospite grubo kosanim peršinom, po želji poslužite uz neki pikantni umak (200 ml).