Grilano meso i povrće s bademima i peršinom
sastojci
- 800 g svinjske vratine bez kosti
- 250 g patlidžana
- 300 g svježe crvene paprike
- 200 g ljubičastog luka
- 200 g krumpira
- 20-30 g listića badema
- 0.5 vezice peršina
- sol
- 100 ml ulja za blanširanje krumpira
- 100 ml maslinovog ulja
Način pripreme
01
Svinjetinu narežite na komade i posolite. Povrće očistite i narežite na kriške. Komade mesa popecite u tavi na malo maslinovog ulja sa svih strana. Krumpir blanširajte u dubokoj masnoći (120 – 130 °C) samo da omekša.
02
U posudu za pečenje stavite komade mesa, dodajte krumpir, patlidžane, paprike i luk, posolite povrće, pokapajte maslinovim uljem, pecite 10 – 15 minuta na 195 °C. Prije posluživanja pospite listićima badema i dodajte svježi peršin.