Grilano meso i povrće s bademima i peršinom

sastojci

  • 800 g svinjske vratine bez kosti
  • 250 g patlidžana
  • 300 g svježe crvene paprike
  • 200 g ljubičastog luka
  • 200 g krumpira
  • 20-30 g listića badema
  • 0.5 vezice peršina
  • sol
  • 100 ml ulja za blanširanje krumpira
  • 100 ml maslinovog ulja

Način pripreme

01

Svinjetinu narežite na komade i posolite. Povrće očistite i narežite na kriške. Komade mesa popecite u tavi na malo maslinovog ulja sa svih strana. Krumpir blanširajte u dubokoj masnoći (120 – 130 °C) samo da omekša.

02

U posudu za pečenje stavite komade mesa, dodajte krumpir, patlidžane, paprike i luk, posolite povrće, pokapajte maslinovim uljem, pecite 10 – 15 minuta na 195 °C. Prije posluživanja pospite listićima badema i dodajte svježi peršin.

podijeli

Proizvodi iz recepta