Grilana piletina s pestom od bosiljka
sastojci
- 800 g filea bijelog mesa
- sol, papar
- 40 ml maslinovog ulja
- 250 g mini mozzarelle
- 500 g mini rajčica
- Listići svježeg bosiljka
Pesto:
- 40 g bosiljka
- 1 režanj češnjaka
- 15 g pinjola
- 20 g sitno ribanog parmezana
- 80 ml maslinovog ulja
- sol, svježe mljeveni papar
Način pripreme
01
Za pesto, tostirajte pinjole u suhoj tavi.
02
Narežite listiće bosiljka, nagnječite režanj češnjaka.
03
Blendajte bosiljak, češnjak, pinjole i sol polako dodajući ulje u tankom mlazu.
04
Na kraju umiješajte sir i začinite paprom po želji. Piletinu začinite solju i paprom, grilajte na maslinovom ulju.
05
U međuvremenu narežite sir na četvrtine, prepolovite rajčice.
06
Piletinu poslužite uz rajčice i sir, pokapajte pestom od bosiljka, ukrasite listićima svježeg bosiljka.