Grilana piletina s pestom od bosiljka

sastojci

  • 800 g filea bijelog mesa
  • sol, papar
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 250 g mini mozzarelle
  • 500 g mini rajčica
  • Listići svježeg bosiljka

Pesto:

  • 40 g bosiljka
  • 1 režanj češnjaka
  • 15 g pinjola
  • 20 g sitno ribanog parmezana
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sol, svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Za pesto, tostirajte pinjole u suhoj tavi.

02

Narežite listiće bosiljka, nagnječite režanj češnjaka.

03

Blendajte bosiljak, češnjak, pinjole i sol polako dodajući ulje u tankom mlazu.

04

Na kraju umiješajte sir i začinite paprom po želji. Piletinu začinite solju i paprom, grilajte na maslinovom ulju.

05

U međuvremenu narežite sir na četvrtine, prepolovite rajčice.

06

Piletinu poslužite uz rajčice i sir, pokapajte pestom od bosiljka, ukrasite listićima svježeg bosiljka.

podijeli