Gratinirani krumpir s lukom

sastojci

  • 800 g krumpira
  • 150 g luka
  • 3 jaja
  • 100 g sira edamca u komadu
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 1 grančica ružmarina
  • 3 žlice ulja
  • sol
  • papar
  • maslac za premazivanje kalupa

Način pripreme

01

Jaja skuhajte na tvrdo, ohladite, ogulite i narežite na ploške.

02

Krumpir dobro operite pa ga s ljuskom skuhajte u posoljenoj vodi. Ogulite ga i narežite na tanje ploške.

03

Na zagrijanom ulju pržite luk narezan na ploške do zlatnožute boje. Krumpiru dodajte poprženi luk, kuhana jaja, krupnije naribani sir i kiselo vrhnje. Lagano posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Prije dodavanja, u vrhnje možete umutiti 1 - 2 jaja da bi se ljepše zapeklo.

04

Smjesu stavite u namašćenu vatrostalnu posudu odgovarajuće veličine i pospite natrganim listićima ružmarina.

05

Zapecite, 30 - 35 minuta, u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.

podijeli