Goveđi ragu s povrćem

sastojci

  • 600 g goveđeg buta
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 350 ml goveđeg temeljca
  • 1 crvena paprika
  • 1 patlidžan
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 2 lista lovora
  • peršin
  • 150 ml suhog crnog vina
  • 1 žlica koncentrata rajčice

Način pripreme

01

Operite meso, posušite ga papirnatim ručnikom i narežite na kockice, 2 x 2 cm. Oljuštite češnjak i narežite režnjeve napola. Mrkvu ogulite i narežite na kockice, 1 x 1 cm. Patlidžan i papriku narežite na komade, 2 x 2 cm.

02

U loncu zagrijte ulje i na njemu popržite meso da se zarumeni. Dodajte goveđi temeljac, lovorov list, sol i papar te kuhajte 1,5 sati.

03

Na masnoći pirjajte mrkvu, papriku i češnjak. Nakon 5 minuta dodajte patlidžan, umiješajte koncentrat rajčice i podlijte vinom.

04

Pustite da alkohol ispari (otprilike 7 - 10 minuta na srednjoj vatri), a zatim ga ostavite sa strane.

05

U lonac s mesom dodajte povrće. Pospite nasjeckanim peršinom. Ovo jelo možete poslužiti i toplo i hladno.

podijeli