Goveđi ragu s povrćem
sastojci
- 600 g goveđeg buta
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 350 ml goveđeg temeljca
- 1 crvena paprika
- 1 patlidžan
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- 2 lista lovora
- peršin
- 150 ml suhog crnog vina
- 1 žlica koncentrata rajčice
Način pripreme
Operite meso, posušite ga papirnatim ručnikom i narežite na kockice, 2 x 2 cm. Oljuštite češnjak i narežite režnjeve napola. Mrkvu ogulite i narežite na kockice, 1 x 1 cm. Patlidžan i papriku narežite na komade, 2 x 2 cm.
U loncu zagrijte ulje i na njemu popržite meso da se zarumeni. Dodajte goveđi temeljac, lovorov list, sol i papar te kuhajte 1,5 sati.
Na masnoći pirjajte mrkvu, papriku i češnjak. Nakon 5 minuta dodajte patlidžan, umiješajte koncentrat rajčice i podlijte vinom.
Pustite da alkohol ispari (otprilike 7 - 10 minuta na srednjoj vatri), a zatim ga ostavite sa strane.
U lonac s mesom dodajte povrće. Pospite nasjeckanim peršinom. Ovo jelo možete poslužiti i toplo i hladno.