Goveđi fajitas
sastojci
- 400 g govedine
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 zelena paprika
- 1 luk
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 0.5 žličice soli
- svježe mljeveni papar
- 8 tortilja
Marinada
- 100 ml limunovog soka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice Worchester umaka
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 0.5 žličice češnjaka u granulama
- 0.5 žličice mljevenog kumina
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- 0.25 žličice mljevene čili paprike
Način pripreme
Sve sastojke za marinadu stavite u posudu i dobro promiješajte. Meso prelijte marinadom i ostavite da se marinira oko 30 minuta. Crvenu, žutu i zelenu papriku narežite na duge trakice, luk na ploške.
Na jako zagrijanoj gril tavi pecite meso par minuta s obje strane dok ne dobije lijepu boju. Maknite meso s vatre, a u tavu dodajte 2 žlice ulja i narezanu papriku pa pržite oko 3 minute. Dodajte luk, posolite i popaprite pa sve skupa pržite još 1 – 2 minute.
Meso narežite na trakice pa i njega dodajte u tavu s povrćem. Po potrebi još začinite. Poslužite s tortiljama i umakom po želji.
Umjesto govedine možete koristiti dostupniju junetinu ili piletinu.