Francuska pizza sa sirom, lukom i slaninom
sastojci
Tijesto:
- 300 g brašna tip 00 (s puno glutena)
- 9 g svježeg kvasca
- sol
- 200 ml mlake vode
Nadjev:
- 200 g krem sira
- 80-100 ml mlaćenice
- 150 g ljubičastog luka
- 100 g slanine
- 100 g šunke
- 1 grančica majčine dušice
- svježe mljeveni papar
Način pripreme
Zamijesite tijesto i ostavite pokriveno da fermentira 24 sata. Pazite da tijesto nije na propuhu, da nije presuho, pretoplo ili prehladno. Produžite fermentaciju, premijesite tijesto i ostavite još nekoliko sati na sobnoj temperaturi.
Pećnicu zagrijte na najjače. Razmutite krem sir postupno mu dodajući mlaćenicu. Luk očistite i narežite na tanke ploške. Slaninu i šunku narežite na ploškice podjednake veličine.
Razvucite tijesto, premažite krem sirom, rasporedite luk, slaninu i šunku, pecite 7 – 9 minuta. Začinite svježe mljevenim paprom, dodajte grančicu majčine dušice i odmah poslužite.
Umjesto fermentiranog, možete koristiti i obično tijesto za pizzu.