Francuska pizza sa sirom, lukom i slaninom

sastojci

Tijesto:

  • 300 g brašna tip 00 (s puno glutena)
  • 9 g svježeg kvasca
  • sol
  • 200 ml mlake vode

Nadjev:

  • 200 g krem sira
  • 80-100 ml mlaćenice
  • 150 g ljubičastog luka
  • 100 g slanine
  • 100 g šunke
  • 1 grančica majčine dušice
  • svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Zamijesite tijesto i ostavite pokriveno da fermentira 24 sata. Pazite da tijesto nije na propuhu, da nije presuho, pretoplo ili prehladno. Produžite fermentaciju, premijesite tijesto i ostavite još nekoliko sati na sobnoj temperaturi.

02

Pećnicu zagrijte na najjače. Razmutite krem sir postupno mu dodajući mlaćenicu. Luk očistite i narežite na tanke ploške. Slaninu i šunku narežite na ploškice podjednake veličine.

03

Razvucite tijesto, premažite krem sirom, rasporedite luk, slaninu i šunku, pecite 7 – 9 minuta. Začinite svježe mljevenim paprom, dodajte grančicu majčine dušice i odmah poslužite.

Umjesto fermentiranog, možete koristiti i obično tijesto za pizzu.

podijeli

Proizvodi iz recepta