Fiš paprikaš od šarana

sastojci

  • 2 kg šarana
  • 1 limun
  • 200 g luka
  • 50 ml suncokretova ulja
  • 2 žlice mljevene crvene paprike
  • 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 lista lovora
  • 2-3 ljuta feferona
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 100 g mini rajčica
  • 2 crvene paprike
  • 200 ml bijelog vina
  • 2 žlice krupnije nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Ribu očistite, odsijecite joj glave i repove. Stavite kuhati glave, repove (nakon što voda zavrije kuhati oko 10 minuta). Kad je riba kuhana, ocijedite i ohladite te očistiti od kostiju. Meso isjeckajte na sitnije dijelove. Dijelove ribe koji su ostali nasijecite na komade i prelite bijelim vinom tako da su svi dijelovi prekriveni.

02

Glavu i rep stavite u lonac, prelijte s 3 litre vode i kuhajte poklopljeno oko 30 do 40 minuta.

03

Kotlete nakapajte iscijeđenim sokom jednog limuna i dobro utrljajte. Posolite ih i popaprite.

04

U veći lonac na dobro zagrijano ulje stavite sitnije narezan luk i popržite ga do zlatnožute boje. Dodajte protisnuti češnjak, nasjeckane feferone, koncentrat rajčice i pržite miješajući 1 minutu, pa dodajte sjeckanu rajčicu i zalijte ocijeđenim temeljcem u kojem se kuhala riba. Kada zakuha, dodajte lovor list, mljevenu crvenu papriku, posolite i popaprite. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 20-ak minuta pa dodajte mini rajčice prerezane popola, papriku narezanu na ploške i i riblje kotlete.

05

Kuhajte poklopljeno 10 minuta, podlijte vinom, još kratko prokuhajte i poslužite posuto peršinom uz prilog po želji ili poprženi kruh.

podijeli

Proizvodi iz recepta