Fileti romba s kaparima

sastojci

  • 600 g fileta romba
  • 1 limun
  • 100 g oštrog brašna
  • 3 režnja češnjaka
  • 50 g kapara
  • 100 g cherry rajčica
  • 30 g svježeg peršina
  • 1 dcl suhog bijelog vina
  • nekoliko žlica maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Romba operite i očistite pa ga filetirajte pazeći da odstranite sve kosti. Filete romba dobro premažite marinadom od limunova soka i maslinova ulja pa ostavite u hladnjaku sat vremena da se marinira. Vi za to vrijeme možete pripremiti prilog po želji. Nakon sat vremena izvadite filete romba iz hladnjaka pa ih dobro posušite papirnatim ubrusom. Nakon toga ih sa strane kože uvaljajte u oštro brašno.

02

Na ugrijanoj tavi u koju ste dodali maslinovo ulje pržite filete romba nekoliko minuta na strani na kojoj je kožica. Zatim filet okrenite i pecite ga još pola minute na drugoj strani. Izvadite filete romba i držite na toplom dok ne pripremite ostale sastojke.

03

Na maslinovu ulju vrlo kratko popržite kapare i nasjeckani češnjak te narezane cherry rajčice. Posolite i popaprite po želji, dodajte nasjeckani peršin pa podlijte bijelim vinom. Pojačajte malo vatru da alkohol ispari pa sve još jednom lagano promiješajte ili protresite.

04

Na zagrijani tanjur prvo stavite podlogu od kapara i cherry rajčica pa na nju stavite pečeni filet romba okrenut s kožicom prema gore. Uz ovo jelo će vam odlično pasati čaša rashlađenog bijelog vina poput Malvazije. 

podijeli