sastojci

  • 4 orade od cca 350 g
  • 400 g cherry rajčica
  • 120 g maslina kalamata bez koštice
  • 1 srednja tikvica
  • šaka listova svježeg bosiljka
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Način pripreme

01

Oradu dobro očistite pa od svake orade izrežite dva fileta. Pažljivo im pincetom odstranite preostale kosti koje su preostale nakon filetiranja. Svaki filet lagano sa strane kože zarežite na 3 mjesta pa ih odložite sa strane dok ne pripremite povrće. Dobro operite cherry rajčice pa svaku razrežite na pola. Operite tikvicu pa je narežite na kockice veličine cca 2 cm. Maslinama odstranite košticu pa ih narežite na pola. Svježe listove bosiljka narežite na tanke trakice.

02

Zagrijte manju tavu pa na dvije žlice maslinova ulja lagano minutu-dvije popržite cherry rajčice, narezane tikvice i masline. Nakon par minuta dodajte nasjeckani bosiljak, lagano promiješajte pa zagasite vatru. Na kuhinjskoj dasci lagano protrljajte limun kako bi se oslobodili njegovi sokovi pa ga narežite na pola. Sok limuna iscijedite u šalšu pa sve lagano promiješajte.

03

Jako zagrijte grill tavu u koju ste dodali žlicu maslinova ulja. Kad se ulje jako zagrijalo stavite peći filete orade na način da zarezanu kožu okrenete prema dolje. Pecite ih 2-3 minute dok koža ne postane hrskava. Okrenite filet i pecite ga s druge strane jednu minutu.

04

Na tanjur stavite pripremljenu šalšu od rajčica, tikvice i maslina pa na nju položite pečene filete orade. Sve lagano pokapajte maslinovim uljem i sokom od limuna. Za kraj filet pospite narezanim ili natrganim listovima svježeg bosiljka

podijeli

Proizvodi iz recepta