Filet brancina s chorizo salatom
sastojci
- 2 brancina od cca 600 g
- 200 g chorizo kobasice
- 400 g bijelog graha (konzerva)
- 200 g crvenog luka
- 200 g cherry rajčice
- 100 ml bijelog vina
- 120 ml maslinova ulja
- 1 limun
- 1 vezica peršina
- sol
Način pripreme
01
Brancine očistite i filetirajte.
02
Narežite kobasicu na kolute, nasjeckajte luk, prepolovite rajčice.
03
Na maslinovu ulju popržite luk i kolute kobasice, zalijte bijelim vinom, miješajte 4-5 minuta da alkohol reducira, dodajte kuhani grah i polovice rajčica, posolite, prokuhajte.
04
Filete ribe posolite, pecite na maslinovu ulju najprije na strani kože, zatim okrenite.
05
Rasporedite salatu u tanjure, pospite kosanim peršinom, položite na salatu filet brancina, dodajte kriške limuna i poslužite.