Sea bass fillet with butter bean and chorizo salad
Copyright (c) 2013 Shutterstock. No use without permission.

Filet brancina s chorizo salatom

sastojci

  • 2 brancina od cca 600 g
  • 200 g chorizo kobasice
  • 400 g bijelog graha (konzerva)
  • 200 g crvenog luka
  • 200 g cherry rajčice
  • 100 ml bijelog vina
  • 120 ml maslinova ulja
  • 1 limun
  • 1 vezica peršina
  • sol

Način pripreme

01

Brancine očistite i filetirajte.

02

Narežite kobasicu na kolute, nasjeckajte luk, prepolovite rajčice.

03

Na maslinovu ulju popržite luk i kolute kobasice, zalijte bijelim vinom, miješajte 4-5 minuta da alkohol reducira, dodajte kuhani grah i polovice rajčica, posolite, prokuhajte.

04

Filete ribe posolite, pecite na maslinovu ulju najprije na strani kože, zatim okrenite.

05

Rasporedite salatu u tanjure, pospite kosanim peršinom, položite na salatu filet brancina, dodajte kriške limuna i poslužite.

podijeli