File bijele ribe s rižom, bobom i šampinjonima


sastojci

  • 700 g filea bijele ribe
  • 300 g boba
  • 300 g šampinjona
  • 200 g riže
  • 20 g crnog sezama
  • sol
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 40 g maslaca
  • 1-2 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Stavite kuhati rižu u posoljenu vodu i u zadnje 3 – 4 minute kuhanja dodajte bob i zajedno kuhajte do kraja.

02

Šampinjone narežite na četvrtine i popržite na maslacu, maknite s vatre, začinite solju i dodajte u ocijeđenu rižu i bob. Filee bijele ribe posolite i pecite 3 minute na pola količine maslinovog ulja sa svake strane. Peršin sitno nasjeckajte i pospite po riži, gljivama i bobu.

03

U tanjur stavite rižu, gljive i bob, položite 2 filea ribe, pokapajte preostalim maslinovim uljem, pospite crnim sezamom i poslužite.

04

Od dobivene smjese dlanovima oblikujte male okruglice. U tavu za prženje dodajte plitki sloj ulja i u njemu pržite dio po dio okruglica 5 minuta stalno ih okrećući. Gotove okruglice odložite u vatrostalnu zdjelu koju možete držati u pećnici na 150°C kako se ne bi ohladile.

Koristite filete orade, brancina ili oslića.​

podijeli

Proizvodi iz recepta