Fettuccine s tikvicom, slaninom i mentom
sastojci
- 400 g fettuccina
- 400 g tikvica
- 150 g slanine
- 150 g Grana Padana
- 40 g maslaca
- sol
- svježi mažuran i menta
Način pripreme
01
Fettuccine kuhajte u blago posoljenoj vodi 8 – 10 minuta.
02
U međuvremenu guljačem za povrće narežite tikvice na trake. Slaninu narežite na ploškice.
03
U tavi kratko popržite slaninu, dodajte tikvice, okrenite, dodajte ocijeđenu tjesteninu, umiješajte maslac, po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, okrenite i maknite s vatre.
04
Pospite listićima mažurana i mente, obilno listićima Grana Padana i poslužite.
Umjesto slanine, u jelo možete koristiti i tunu za morski štih.