fettucine s tikvicom,slaninom i mentom

Fettuccine s tikvicom, slaninom i mentom

sastojci

  • 400 g fettuccina
  • 400 g tikvica
  • 150 g slanine
  • 150 g Grana Padana
  • 40 g maslaca
  • sol
  • svježi mažuran i menta

Način pripreme

01

Fettuccine kuhajte u blago posoljenoj vodi 8 – 10 minuta.

02

U međuvremenu guljačem za povrće narežite tikvice na trake. Slaninu narežite na ploškice.

03

U tavi kratko popržite slaninu, dodajte tikvice, okrenite, dodajte ocijeđenu tjesteninu, umiješajte maslac, po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, okrenite i maknite s vatre.

04

Pospite listićima mažurana i mente, obilno listićima Grana Padana i poslužite.

Umjesto slanine, u jelo možete koristiti i tunu za morski štih.

podijeli