Enchiladas – piletina s povrćem u tortilji
sastojci
- 4 tortilje
- 300 g pilećeg filea
- 100 g crvenoga graha
- 100 g kukuruza
- 50 g mladoga luka
- 200 ml pasirane rajčice (passata)
- 60 ml maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- sol, šećer i čili
Način pripreme
Piletinu narežite na kockice i posolite. Mladi luk narežite na kolute pa odvojite bijeli od zelenoga dijela.
Na pola količine maslinova ulja ispržite piletinu i bijeli dio mladoga luka. Na preostalom ulju zabijelite sitno nasjeckani češnjak, dodajte rajčicu, začinite solju, paprom i čilijem pa prokuhajte 5 minuta. Ostavite umak da malo odstoji pa kušajte da ocijenite jačinu.
Raširite tortilje, stavite na svaku kockice piletine, dodajte grah i kukuruz, prelijte umakom, zarolajte napunjene tortilje i stavite u posudu za pečenje. Izvana ih premažite preostalim umakom, pospite naribanim edamerom i kratko zapecite (3 - 4 minute) u pećnici na 180 °C. Pospite zelenim kolutima mladoga luka i poslužite.
Tortilje kratko zapecite u pećnici, samo toliko koliko je potrebno da se sir rastopi jer su svi sastojci već termički obrađeni.