Empanade s mljevenim mesom, grahom i kukuruzom
sastojci
- 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 1 žumanjak
- 200 g mljevene junetine
- 100 g mladog luka
- 80 g svježe crvene paprike
- 50 g crvenog graha
- 80 g kukuruza
- 60 g sira po izboru
- 30 ml ulja
- sol, čili u mlincu
Umak:
- 150 g kiselog vrhnja
- 50 g majoneze
Način pripreme
01
Mladi luk sitno nasjeckajte, odvojite zeleni dio.
02
Papriku narežite na sitne kockice, sir naribajte.
03
Na vrućoj tavi zapecite meso, dodajte ulje i bijeli dio mladog luka, posolite, miješajte i dodajte papriku.
04
Kratko popržite, dodajte zeleni dio luka i maknite s vatre.
05
Umiješajte grah, kukuruz i ribani sir, začinite svježe mljevenim čilijem.
06
Raširite lisnato tijesto, izrežite krugove promjera oko 6 cm, u sredinu stavite nadjev, rub premažite razmućenim žumanjkom, preklopite tijesto, spojite, vilicom pritisnite rub, premažite odozgo žumanjkom, probodite tijesto.
07
Pecite u limu na masnom papiru 8-10 minuta na 210 °C. Razmutite majonezu s kiselim vrhnjem, po želji posolite i poslužite uz empanade.