Empanade s mljevenim mesom, grahom i kukuruzom

sastojci

  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 1 žumanjak
  • 200 g mljevene junetine
  • 100 g mladog luka
  • 80 g svježe crvene paprike
  • 50 g crvenog graha
  • 80 g kukuruza
  • 60 g sira po izboru
  • 30 ml ulja
  • sol, čili u mlincu

Umak:

  • 150 g kiselog vrhnja
  • 50 g majoneze

Način pripreme

01

Mladi luk sitno nasjeckajte, odvojite zeleni dio.

02

Papriku narežite na sitne kockice, sir naribajte.

03

Na vrućoj tavi zapecite meso, dodajte ulje i bijeli dio mladog luka, posolite, miješajte i dodajte papriku.

04

Kratko popržite, dodajte zeleni dio luka i maknite s vatre.

05

Umiješajte grah, kukuruz i ribani sir, začinite svježe mljevenim čilijem.

06

Raširite lisnato tijesto, izrežite krugove promjera oko 6 cm, u sredinu stavite nadjev, rub premažite razmućenim žumanjkom, preklopite tijesto, spojite, vilicom pritisnite rub, premažite odozgo žumanjkom, probodite tijesto.

07

Pecite u limu na masnom papiru 8-10 minuta na 210 °C. Razmutite majonezu s kiselim vrhnjem, po želji posolite i poslužite uz empanade.

podijeli