Elegantne riblje rolice
sastojci
- 4 fileta brancina
- 200 g krumpira
- 150 g ljubičastog luka
- 100 g mini rajčica
- 20 g kapara
- 1-2 češnja češnjaka
- 1 ljuta papričica (količina po želji)
- 1 grančica peršina
- sol
- 60 ml maslinova ulja
Način pripreme
Krumpir narežite na kockice veličine 1 x 1 cm i skuhajte u slanoj vodi. Luk narežite na kockice jednake veličine i kratko propirjajte na 40 ml maslinova ulja. Pomiješajte luk, kockice krumpira, nasjeckani češnjak, kapare, mini rajčice narezane na šestine ili osmine i nasjeckani peršin te posolite.
Filet brancina posolite pa zarolajte; rolicu malo raširite da se malo rastvori u sredini i učvrstite drvenim štapićem za ražnjiće. Stavite je u posudu za pečenje i ispunite nadjevom. Prelijte preostalim maslinovim uljem te pecite 15 minuta na 180 do 200 °C.
Prije posluživanja pospite nasjeckanom ljutom papričicom.
Umjesto na štapiće za roštilj, rolice možete nabosti na grančicu ružmarina koja će dati dodatnu aromu.