Domaći bečki odrezak s krumpirom (Wiener Schnitzel)
sastojci
- 4 teleća odreska (800 g)
- 800 g manjih mladih krumpira
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 200 g krušnih mrvica
- 2 žlice ulja
- sol
- papar
- ulje za pečenje
- 1 limun za posluživanje
Način pripreme
U posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje stavite dobro očišćeni neoguljeni krumpir prerezan popola. Posolite ga, popaprite, prelijte uljem i dobro izmiješajte. Pecite ga oko 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C, odnosno dok ne postane hrskav.
Odreske lagano potucite batom za meso da postanu tanki, a zatim ih posolite i popaprite. Jaja razmutite i malo posolite. Odreske jedan po jedan uvaljajte u brašno, umočite u jaja, a potom u krušne mrvice. Stavite na umjereno zagrijano duboko ulje. Pržite s obje strane do zlatno smeđe boje. Gotove odreske izvadite na upijajući papir da upije višak masnoće.