sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 250 ml tople vode
  • 7 g suhog kvasca (1 vrećica)
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 čajna žličica šećera
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 250 g sira (gauda ili trapist)
  • 2 male konzerve sjeckanih rajčica
  • 200 g sušene pancete (može i šunka)
  • 10 crnih maslina bez koštica
  • 1 žlica sušenog bosiljka
  • pola žlice sušenog origana

Način pripreme

01

U toploj vodi otopite kvasac i šećer pa dobro izmiješajte i pustite da odstoji 10-ak minuta. U duboku posudu dodajte brašno, sol, maslinovo ulje i otopljeni kvasac. Umijesite tijesto i prekrijte ga plastičnom folijom da se smjesa udvostruči.

02

Za to vrijeme naribajte sir, narežite pancetu na kockice, a masline prerežite napola.

03

Kad se tijesto udvostruči, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte u oblik kruga. Tijesto prebacite u kalup za pečenje promjera 25 cm i dubine 5 cm (kao za tortu)

04

Na tijesto stavite malo sira, sjeckane rajčice, pancetu, masline, bosiljak i origano pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sastojke.

05

Pecite 35 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

podijeli