Deep Dish pizza
sastojci
Tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 250 ml tople vode
- 7 g suhog kvasca (1 vrećica)
- 1 čajna žličica soli
- 1 čajna žličica šećera
- 1 žlica maslinova ulja
Nadjev:
- 250 g sira (gauda ili trapist)
- 2 male konzerve sjeckanih rajčica
- 200 g sušene pancete (može i šunka)
- 10 crnih maslina bez koštica
- 1 žlica sušenog bosiljka
- pola žlice sušenog origana
Način pripreme
U toploj vodi otopite kvasac i šećer pa dobro izmiješajte i pustite da odstoji 10-ak minuta. U duboku posudu dodajte brašno, sol, maslinovo ulje i otopljeni kvasac. Umijesite tijesto i prekrijte ga plastičnom folijom da se smjesa udvostruči.
Za to vrijeme naribajte sir, narežite pancetu na kockice, a masline prerežite napola.
Kad se tijesto udvostruči, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte u oblik kruga. Tijesto prebacite u kalup za pečenje promjera 25 cm i dubine 5 cm (kao za tortu)
Na tijesto stavite malo sira, sjeckane rajčice, pancetu, masline, bosiljak i origano pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sastojke.
Pecite 35 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.