sastojci

  • 600 g fileta oslića
  • 600 g dagnji
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 180 g luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 čili papričice
  • 0.5 vezice peršina
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 100 ml bijelog vina
  • 200 ml prošeka
  • 50 ml limunova soka
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U dublju posudu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na ploške i pržite ga dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak, na kolutiće narezane čili papričice i samo kratko pržite. 

02

Zalijte pasiranom rajčicom, dodajte 1 žličicu soli, timijan, bosiljak i stavite da zakuha. Nakon 5 minuta kuhanja dolijte prošek, bijelo vino i limunov sok. 

03

Kad ponovo zakuha, dodajte dobro očišćene, očetkane i oprane dagnje i filete oslića, po potrebi posolite i poparite. Kuhajte na laganoj vatri 45 – 50 minuta. Brudet nemojte miješati, nego povremeno samo lagano protresite posudu. 

04

Maknite s vatre i pospite grubo narezanim peršinom, poslužite uz prepečeni kruh.

Uz ribu, u brudet možete dodati ocijeđene artičoke iz limenke.​

podijeli

Proizvodi iz recepta