sastojci

  • 2 kg dagnji
  • 150 g mladog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 600 g pelata rajčica
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 150 ml bijelog vina
  • 20 g krušnih mrvica
  • 8 g soli
  • 1 limun

Način pripreme

01

Bijeli dio mladog luka sitno nasjeckajte i popržite na pola količine maslinova ulja, dodajte sitno sjeckani češnjak, popržite 1 minutu samo da zabijeli, dodajte pelate, gnječite ih kuhačom, pirjajte 20 minuta da tekućina reducira.

02

Uzmite široku posudu debelog dna, jako je zagrijte, ubacite dagnje, pokapajte maslinovim uljem, poklopite i tresite da se dagnje otvore. Kad se dagnje otvore, podlijte bijelim vinom, dodajte krušne mrvice, kratko prokuhajte i spojite s umakom od rajčice.

03

Po potrebi posolite, kuhajte još minutu, pokapajte s malo ulja, pospite koso rezanim zelenim dijelom mladog luka. Poslužite uz kriške limuna.

Dagnje možete držati u slanoj vodi sat vremena prije kuhanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta