sastojci

  • 1 pureći batak sa zabatkom
  • 150 g mlinaca
  • 100 g svinjske masti
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 mrkva
  • 1 ulja za pirjanje
  • 1 svinjska maramica
  • sol, papar
  • 200 ml milerama

Noklice:

  • 2 jaja
  • 50 ml biljnog ulja
  • 100 g glatkog brašna
  • sol

Način pripreme

01

Puretinu nasolite, prelijte svinjskom masti i podlijte vodom. Pecite u limu za pečenje na 170 °C oko 2 sata. Kad je meso pečeno očistite ga od kostiju te s kožicom sitno nasjeckajte.

02

Luk i mrkvu očistite i operite te nasjeckajte na sitne komade. Pirjajte ih na ulju i kad je gotovo, pomiješajte u zdjeli s usitnjenom puretinom i mlincima koje ste pofurili vrelom vodom uz dodatak malo masnoće od pečenja mesa.

03

Dobro promiješajte i ohladite pa od smjese napravite kuglice približno iste veličine. Omotajte ih svinjskom maramicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.

04

Umijesite sve sastojke za noklice, oblikujte ih i kuhajte ih 15 minuta u slanoj kipućoj vodi. Servirajte ih uz crepinette.

05

Od kostiju i soka od pečenja napravite lagani juice, a zgusnite ga brašnom. Prelijte preko jela i prije posluživanja prošarajte mileramom.

Nemate li svinjsku maramicu, okruglice omotajte tanko rezanom slaninom.

podijeli