Crepinette od purice s noklicama
sastojci
- 1 pureći batak sa zabatkom
- 150 g mlinaca
- 100 g svinjske masti
- 2 glavice crvenog luka
- 1 mrkva
- 1 ulja za pirjanje
- 1 svinjska maramica
- sol, papar
- 200 ml milerama
Noklice:
- 2 jaja
- 50 ml biljnog ulja
- 100 g glatkog brašna
- sol
Način pripreme
Puretinu nasolite, prelijte svinjskom masti i podlijte vodom. Pecite u limu za pečenje na 170 °C oko 2 sata. Kad je meso pečeno očistite ga od kostiju te s kožicom sitno nasjeckajte.
Luk i mrkvu očistite i operite te nasjeckajte na sitne komade. Pirjajte ih na ulju i kad je gotovo, pomiješajte u zdjeli s usitnjenom puretinom i mlincima koje ste pofurili vrelom vodom uz dodatak malo masnoće od pečenja mesa.
Dobro promiješajte i ohladite pa od smjese napravite kuglice približno iste veličine. Omotajte ih svinjskom maramicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
Umijesite sve sastojke za noklice, oblikujte ih i kuhajte ih 15 minuta u slanoj kipućoj vodi. Servirajte ih uz crepinette.
Od kostiju i soka od pečenja napravite lagani juice, a zgusnite ga brašnom. Prelijte preko jela i prije posluživanja prošarajte mileramom.
Nemate li svinjsku maramicu, okruglice omotajte tanko rezanom slaninom.