Ćevapi s đuvečom, ajvarom i lukom
sastojci
- 900 g mljevenog mesa
- 100 ml mineralne vode
- 1 g češnjaka u granulama
- sol
- papar
Đuveč:
- 150 g crvenog luka
- 200 g svježe paprike
- 200 g rajčice
- 200 g patlidžana
- 2 režnja češnjaka
- 100 g graška
- sol
- papar
- 50 ml suncokretovog ulja
- 200 g riže
- 150 g ljubičastog luka
- 200 g rajčice
- 150 g ajvara
Način pripreme
Mljeveno meso začinite solju, paprom i češnjakom u granulama, promiješajte i dodajte mineralnu vodu trećinu po trećinu stalno miješajući.
Meso ostavite desetak minuta da se prožme, ponovo premijesite i oblikujte ćevape.
Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte sjeckanu papriku, zatim sitno sjeckani češnjak, kockice patlidžana i rajčice, nastavite pirjati, začinite solju i paprom.
Rižu kuhajte u slanoj vodi dok nije gotovo kuhana, a zatim zajedno s graškom dodajte u pirjano povrće i prokuhajte još 2 – 3 minute.
Ćevape pecite na grilu na laganoj vatri, polako okrećući.
Uz ćevape poslužite ajvar, kriške rajčice, ploške ljubičastog luka i đuveč.
Koristite mljeveno meso po izboru, samo pripazite da ne bude previše krto.