Ćevapi s đuvečom, ajvarom i lukom

sastojci

  • 900 g mljevenog mesa
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 g češnjaka u granulama
  • sol
  • papar
  • 150 g crvenog luka
  • 200 g svježe paprike
  • 200 g rajčice
  • 200 g patlidžana
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g graška
  • sol
  • papar
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 200 g riže
  • 150 g ljubičastog luka
  • 200 g rajčice
  • 150 g ajvara

Način pripreme

01

Mljeveno meso začinite solju, paprom i češnjakom u granulama, promiješajte i dodajte mineralnu vodu trećinu po trećinu stalno miješajući.

02

Meso ostavite desetak minuta da se prožme, ponovo premijesite i oblikujte ćevape.

03

Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte sjeckanu papriku, zatim sitno sjeckani češnjak, kockice patlidžana i rajčice, nastavite pirjati, začinite solju i paprom.

04

Rižu kuhajte u slanoj vodi dok nije gotovo kuhana, a zatim zajedno s graškom dodajte u pirjano povrće i prokuhajte još 2 – 3 minute.

05

Ćevape pecite na grilu na laganoj vatri, polako okrećući.

06

Uz ćevape poslužite ajvar, kriške rajčice, ploške ljubičastog luka i đuveč.

Koristite mljeveno meso po izboru, samo pripazite da ne bude previše krto.

podijeli