Carsko iz tavice
sastojci
- 4 dugačka odreska carskog mesa (debljine oko 1-1.5 cm)
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 0.5 žličice čilija u prahu
- 50 ml maslinovog ulja
- 100 ml bijelog vina
- 2 češnja češnjaka
- 1 vezica peršina
- 2 lovor lista
- sol
- papar
Način pripreme
Meso posolite i popaprite krupno mljevenim paprom, pa pospite paprikom pomješanom s čilijem i lagano sve utrljajte. Pustite da odstoji 15-ak minuta, pa ga stavite u veću tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane do lijepe zlatne boje.
Dodajte protisnuti češnjak, dolijte vino i pustite da zakuha. Dodajte cijelu vezicu peršina u komadu, listove lovora, podlijte s 200 ml vode, poklopite i na srednjoj vatri kuhajte dok meso ne omekša. Poslužite toplo uz prilog po želji.
U umak za još puniji okus možete doliti 300 g pasirane rajčice.