Carsko iz tavice

Ukupno trajanje
50
Min

sastojci

  • 4 dugačka odreska carskog mesa (debljine oko 1-1.5 cm)
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 0.5 žličice čilija u prahu
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 vezica peršina
  • 2 lovor lista
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Meso posolite i popaprite krupno mljevenim paprom, pa pospite paprikom pomješanom s čilijem i lagano sve utrljajte. Pustite da odstoji 15-ak minuta, pa ga stavite u veću tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje i popecite s obje strane do lijepe zlatne boje.

02

Dodajte protisnuti češnjak, dolijte vino i pustite da zakuha. Dodajte cijelu vezicu peršina u komadu, listove lovora, podlijte s 200 ml vode, poklopite i na srednjoj vatri kuhajte dok meso ne omekša. Poslužite toplo uz prilog po želji.

U umak za još puniji okus možete doliti 300 g pasirane rajčice.

podijeli

Proizvodi iz recepta