Cannelloni punjeni mljevenim mesom s umakom od rajčice


sastojci

  • 12 cannellona
  • 600 g mljevene junetine
  • 150 g crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, papar
  • 2-3 listića svježeg bosiljka
  • 50 ml maslinovog ulja

Concasse

  • 350 g rajčice
  • sol
  • 25 ml maslinovog ulja

Umak od rajčice

  • 300 ml passata rajčice
  • 25 ml maslinovog ulja
  • sol

Način pripreme

01

Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani crveni luk, dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pržite i stalno miješajte da ne nastanu grudice, začinite solju, paprom i sitno sjeckanim bosiljkom.

02

Rajčice zarežite na vrhu u križ, blanširajte 1 minutu u kipućoj vodi da se kožica počne odvajati, prebacite u ledenu vodu. Rajčice ogulite, odstranite srčiku i sjemenke, narežite na kockice, posolite i začinite maslinovim uljem. Passatu razmutite s maslinovim uljem i blago posolite. Napunite cannellone mljevenim mesom, stavite u vatrostalnu posudu, ostavite između razmak, prelijte passatom, poklopite i stavite u pećnicu na 180 °C oko 8 minuta. Otklopite i pecite još 5 – 7 minuta. Prije posluživanja dodajte concasse i par listića svježeg bosiljka.

Ako volite grublju teksturu umaka, passata rajčicu možete zamijeniti pelatima.​

podijeli

Proizvodi iz recepta