Cannelloni punjeni mljevenim mesom s umakom od rajčice
sastojci
- 12 cannellona
- 600 g mljevene junetine
- 150 g crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- sol, papar
- 2-3 listića svježeg bosiljka
- 50 ml maslinovog ulja
Concasse
- 350 g rajčice
- sol
- 25 ml maslinovog ulja
Umak od rajčice
- 300 ml passata rajčice
- 25 ml maslinovog ulja
- sol
Način pripreme
Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani crveni luk, dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso, pržite i stalno miješajte da ne nastanu grudice, začinite solju, paprom i sitno sjeckanim bosiljkom.
Rajčice zarežite na vrhu u križ, blanširajte 1 minutu u kipućoj vodi da se kožica počne odvajati, prebacite u ledenu vodu. Rajčice ogulite, odstranite srčiku i sjemenke, narežite na kockice, posolite i začinite maslinovim uljem. Passatu razmutite s maslinovim uljem i blago posolite. Napunite cannellone mljevenim mesom, stavite u vatrostalnu posudu, ostavite između razmak, prelijte passatom, poklopite i stavite u pećnicu na 180 °C oko 8 minuta. Otklopite i pecite još 5 – 7 minuta. Prije posluživanja dodajte concasse i par listića svježeg bosiljka.
Ako volite grublju teksturu umaka, passata rajčicu možete zamijeniti pelatima.