Canederli - tipično tirolsko jelo
sastojci
- 300 g kockica kruha
- 225 ml mlijeka
- 3 jaja
- 60 g brašna
- 10 g peršina
- 45 g maslaca
- 200 g gauda sira
- 20 ml maslinovog ulja
- 100 g crvenog luka
- Sol, papar, muškatni oraščić
- 3 l povrtnog temeljca (ili mesnog, juhe od dan ranije)
Način pripreme
01
Sitno nasjeckajte luk i kratko propirjajte na maslinovom ulju, pustite da se hladi.
02
Kockice suhog kruha prelijte mlijekom, dodajte jaja, omekšali maslac, žlicu sitno sjeckanog peršina, ribanu gaudu i luk, začinite solju, paprom i ribanim muškatnim oraščićem, promiješajte dodajući brašno koliko je potrebno da smjesa nije ljepljiva.
03
Oblikujte okruglice i kuhajte u temeljcu 12-15 minuta.
04
Okruglice poslužite dekorirane listićima peršina.