Canederli - tipično tirolsko jelo

Ukupno trajanje
40
Min

sastojci

  • 300 g kockica kruha
  • 225 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 60 g brašna
  • 10 g peršina
  • 45 g maslaca
  • 200 g gauda sira
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 100 g crvenog luka
  • Sol, papar, muškatni oraščić
  • 3 l povrtnog temeljca (ili mesnog, juhe od dan ranije)

Način pripreme

01

Sitno nasjeckajte luk i kratko propirjajte na maslinovom ulju, pustite da se hladi.

02

Kockice suhog kruha prelijte mlijekom, dodajte jaja, omekšali maslac, žlicu sitno sjeckanog peršina, ribanu gaudu i luk, začinite solju, paprom i ribanim muškatnim oraščićem, promiješajte dodajući brašno koliko je potrebno da smjesa nije ljepljiva.

03

Oblikujte okruglice i kuhajte u temeljcu 12-15 minuta.

04

Okruglice poslužite dekorirane listićima peršina.

podijeli