sastojci

  • 500 g dagnji
  • 500 g vongola
  • 600 g kozica
  • 150 g crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 200 g rajčica
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • 200 ml ribljeg temeljca
  • 150-200 ml passata rajčice
  • 2-3 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Sitno nasjeckajte luk i češnjak, rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte minutu u kipućoj vodi da se kožica počne odvajati, prebacite u ledenu vodu.

02

Rajčice ogulite, odstranite srčiku i sjemenke, a meso rajčice narežite na kockice.

03

Na maslinovom ulju pirjajte crveni luk, kad uvene dodajte češnjak, kratko popržite pa dodajte školjke i kozice.

04

Kad se školjke počnu otvarati dodajte kockice rajčice, podlijte bijelim vinom, nastavite kuhati da alkohol reducira, dodajte temeljac i passatu, prokuhajte. Pospite listićima peršina i poslužite.

podijeli