Buzara od školjki i kozica
sastojci
- 500 g dagnji
- 500 g vongola
- 600 g kozica
- 150 g crvenog luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 200 g rajčica
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 ml bijelog vina
- 200 ml ribljeg temeljca
- 150-200 ml passata rajčice
- 2-3 grančice svježeg peršina
Način pripreme
01
Sitno nasjeckajte luk i češnjak, rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte minutu u kipućoj vodi da se kožica počne odvajati, prebacite u ledenu vodu.
02
Rajčice ogulite, odstranite srčiku i sjemenke, a meso rajčice narežite na kockice.
03
Na maslinovom ulju pirjajte crveni luk, kad uvene dodajte češnjak, kratko popržite pa dodajte školjke i kozice.
04
Kad se školjke počnu otvarati dodajte kockice rajčice, podlijte bijelim vinom, nastavite kuhati da alkohol reducira, dodajte temeljac i passatu, prokuhajte. Pospite listićima peršina i poslužite.