Burger od tune s poširanim jajetom i čipsom od krumpira

sastojci

  • 4 peciva za burgere
  • 600-700 g filea tune
  • 2 žumanjka
  • 150 ml ulja
  • 10 g Dijon senfa
  • sol, papar
  • wasabi umak po želji
  • 4 jaja
  • 4 lista zelene salate
  • 4 lista crvene salate (lollo rosso)
  • 200 g rajčica
  • 100 g svježeg krastavca
  • 200 g čipsa od krumpira

Način pripreme

01

Napravite majonezu: pjenasto miksajte žumanjke, sol i senf, dodajte ulje kap po kap pa nastavite miksati dodajući ulje u tankom mlazu. 

02

Tunu na­režite na kocke, stavite u blender, dodajte pola majoneze i po želji wasabi umak, začinite solju i paprom pa blendajte. Ovisno o gustoći dodajte preostalu majonezu, oblikujte 4 burgera i pecite na grilu (ili u tavi).

03

Jaja poširajte jedno po jedno. Razbijte jaje u zdjelicu pazeći da se pritom ne razlije žumanjak. 

04

Zakipite vodu, posolite je i dodajte malo bijelog alkoholnog octa. Žlicom zavrtite vodu da nastane vrtlog i u njegovu sredinu pažljivo spustite jaje, smanjite vatru i poširajte jaje 2-3 minute na temperaturi ispod 100 °C.

05

Rajčicu i krastavac narežite na tanke ploške. Prerežite pecivo i tostirajte unutarnju stranu. Na pola peciva stavite list zelene salate i burger, a na drugu polovicu list crvene salate, 1-2 ploške krastavca, 2-3 ploške raj­čice i na vrh poširano jaje. Poslužite odmah uz čips od krumpira.

podijeli