Burger s pohanom mozzarellom, junećim pljeskavicama, rikulom, salatom i kremastim umakom

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

Za burgere:

  • 500 g mljevene junetine
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 4 peciva za burgere

Za pohanu mozzarellu:

  • 500 g mozzarelle (velike)
  • 2 jaja
  • 100 g brašna
  • 100 g krušnih mrvica
  • 100 ml ulja za prženje

Za kremasti umak:

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 g majoneze
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica meda
  • 1 žlica soka limuna (15 ml)
  • 1 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • sol i papar po ukusu

Za salatu:

  • 100 g rikule
  • 100 g zelene salate, narezane

Način pripreme

01

U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu, jaje, sol, papar, češnjak u prahu i luk u prahu. Oblikujte smjesu u 4 pljeskavice. Pecite pljeskavice na srednje jakoj vatri na roštilju ili u tavi, 5 - 7 minuta sa svake strane, dok ne postignete željeni stupanj pečenja.

02

Mozzarellu narežite na deblje kriške. U tri različite zdjele pripremite brašno, umućena jaja i krušne mrvice. Svaku krišku mozzarelle prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje i na kraju u krušne mrvice. U dubokoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Pržite kriške mozzarelle dok ne postanu zlatno smeđe boje i hrskave, 2 - 3 minute sa svake strane. Stavite ih na papirnati kuhinjski ubrus kako bi upio višak ulja.

03

Pripremite kremasti umak. U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, senf, med, sok limuna i nasjeckani češnjak. Dodajte sol i papar po svom ukusu.

04

Peciva prepolovite i kratko ih tostirajte u tavi ili na roštilju. Na donju polovicu svakog peciva stavite kremasti umak. Dodajte pečenu pljeskavicu, pohanu mozzarellu, rikulu i zelenu salatu. Na vrh stavite još malo kremastog umaka i poklopite gornjom polovicom peciva.

05

Poslužite odmah, dok su pljeskavice i mozzarella još topli. Uz burger možete poslužiti pržene krumpiriće ili salatu po vašem izboru.

podijeli