BURGER OD LOSOSA S TARTAR UMAKOM
sastojci
Sastojci:
- 400 g fileta lososa
- 4 burger peciva
- 1 šaka
- 2 žlice maslinova ulja, za prženje
- sol i papar po ukusu
- 4
Za tartar umak:
- 150 ml majoneze
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 1 žlica
- 1 žlica kapara, nasitno nasjeckanih
- 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
- 0.5 limuna, sok
- sol i papar, po želji
Način pripreme
Pripremite tartar umak miješajući majonezu, kiselo vrhnje, nasitno nasjeckane kisele krastavce, kapare i češnjak te sok od pola limuna. Začinite solju i paprom prema svom ukusu. Stavite tartar umak u hladnjak.
Operite i osušite filete lososa. Posolite ih i popaprite po svom ukusu.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, položite filete lososa u tavu i pripremite ih tako da prvo pržite stranu na kojoj je koža, otprilike 3 minute, a zatim drugu stranu fileta pržite još 2 minute.
Kad se losos isprži, maknite ga s vatre i ostavite da se malo ohladi.
U prethodno zagrijanoj tavi ili grill tavi kratko tostirajte burger peciva.
Kad se peciva lagano zagriju, složite burgere. Na dno peciva stavite tartar umak, a na njega filet lososa, ukrasite svaki burger svježim bosiljkom i timijanom te kriškom limuna. Dodatno, ako želite, posolite i popaprite.