Fish burger with herb and lemon sauce.selective focus
Copyright (c) 2017 zoryanchik/Shutterstock. No use without permission.

BURGER OD LOSOSA S TARTAR UMAKOM

Ukupno trajanje
20
Min
min

sastojci

Sastojci:

  • 400 g fileta lososa
  • 4 burger peciva
  • 1 šaka
  • 2 žlice maslinova ulja, za prženje
  • sol i papar po ukusu
  • 4

Za tartar umak:

  • 150 ml majoneze
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žlica
  • 1 žlica kapara, nasitno nasjeckanih
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 0.5 limuna, sok
  • sol i papar, po želji

Način pripreme

01

Pripremite tartar umak miješajući majonezu, kiselo vrhnje, nasitno nasjeckane kisele krastavce, kapare i češnjak te sok od pola limuna. Začinite solju i paprom prema svom ukusu. Stavite tartar umak u hladnjak.

02

Operite i osušite filete lososa. Posolite ih i popaprite po svom ukusu.

03

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagrije, položite filete lososa u tavu i pripremite ih tako da prvo pržite stranu na kojoj je koža, otprilike 3 minute, a zatim drugu stranu fileta pržite još 2 minute.

04

Kad se losos isprži, maknite ga s vatre i ostavite da se malo ohladi.

05

U prethodno zagrijanoj tavi ili grill tavi kratko tostirajte burger peciva.

06

Kad se peciva lagano zagriju, složite burgere. Na dno peciva stavite tartar umak, a na njega filet lososa, ukrasite svaki burger svježim bosiljkom i timijanom te kriškom limuna. Dodatno, ako želite, posolite i popaprite.

podijeli