BUDDHA BOWL S GRILANIM PILEĆIM BURGERIMA, KRASTAVCIMA, AVOKADOM I SVJEŽOM SALATOM
sastojci
- 400 g mljevene piletine
- 50 g krušnih mrvica
- 1 jaje
- 5 g soli
- 3 g crnog papra
- 5 g češnjaka u prahu
- 5 g slatke paprike
- 20 ml maslinova ulja
- 100 g krastavaca
- 1 avokado
- 200 g miješane zelene salate (zelena salata, rikula, radič)
- 50 g crvenog luka
- 10 g sezama
- 30 ml senfa
- 30 ml soka limuna
- 30 ml maslinova ulja
Način pripreme
U zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, krušne mrvice, jaje, sol, crni papar, slatku papriku i češnjak u prahu. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu, a zatim oblikujte pljeskavice. Grill tavu premažite maslinovim uljem i pržite pileće burgere 4 - 5 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Krastavce narežite na tanke ploške, avokado prepolovite, uklonite košticu i narežite ga na tanke kriške. Crveni luk nasitno nasjeckajte. U velikoj zdjeli pomiješajte zelenu salatu, krastavce, avokado i crveni luk.
U posebnoj posudi pomiješajte senf, limunov sok i maslinovo ulje te time prelijte salatu. Lagano promiješajte kako bi se svi sastojci ravnomjerno obložili umakom.
Poslužite grilane pileće burgere uz pripremljenu salatu i pospite sezamom.