BUDDHA BOWL S GRILANIM PILEĆIM BURGERIMA, KRASTAVCIMA, AVOKADOM I SVJEŽOM SALATOM

sastojci

  • 400 g mljevene piletine
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 5 g soli
  • 3 g crnog papra
  • 5 g češnjaka u prahu
  • 5 g slatke paprike
  • 20 ml maslinova ulja
  • 100 g krastavaca
  • 1 avokado
  • 200 g miješane zelene salate (zelena salata, rikula, radič)
  • 50 g crvenog luka
  • 10 g sezama
  • 30 ml senfa
  • 30 ml soka limuna
  • 30 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

U zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, krušne mrvice, jaje, sol, crni papar, slatku papriku i češnjak u prahu. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu, a zatim oblikujte pljeskavice. Grill tavu premažite maslinovim uljem i pržite pileće burgere 4 - 5 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

02

Krastavce narežite na tanke ploške, avokado prepolovite, uklonite košticu i narežite ga na tanke kriške. Crveni luk nasitno nasjeckajte. U velikoj zdjeli pomiješajte zelenu salatu, krastavce, avokado i crveni luk.

03

U posebnoj posudi pomiješajte senf, limunov sok i maslinovo ulje te time prelijte salatu. Lagano promiješajte kako bi se svi sastojci ravnomjerno obložili umakom.

04

Poslužite grilane pileće burgere uz pripremljenu salatu i pospite sezamom.

podijeli