sastojci

  • 1 kg škarpine (može i zaleđene)
  • 3 glavice luka
  • 4.5 režnjeva češnjaka
  • 0.5 vezice peršina
  • 400 g sjeckane rajčice
  • 1 dl suhog bijelog vina
  • limun narezan na kolutove
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U dublju tavu na zagrijano ulje stavite sjeckani luk pa ga lagano dinstajte dok ne zažuti. Na prodinstani luk posložite, izrezanu očišćenu škarpinu i ostaviti da se lagano pirja 10 minuta dok meso škarpine ne pobijeli (ne miješajte, samo protresajte lonac).

02

Dodajte sjeckanu rajčicu, isjeckani češnjak i peršin, vino i vodu da pokrije ribu. Posolite, popaprite i dodajte 3-4 koluta narezanog nešpricanog limuna.

03

Škarpinu nemojte miješati, samo protresajte i ostavite lagano kuhati 45 minuta. Kao prilog uz brudet od škarpine možete poslužiti palentu.

podijeli

Proizvodi iz recepta

maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje
Češnjak
s-budget-persin-korijen-list-250g.jpg
Peršin