Brudet od škarpine
sastojci
- 1 kg škarpine (može i zaleđene)
- 3 glavice luka
- 4.5 režnjeva češnjaka
- 0.5 vezice peršina
- 400 g sjeckane rajčice
- 1 dl suhog bijelog vina
- limun narezan na kolutove
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Način pripreme
U dublju tavu na zagrijano ulje stavite sjeckani luk pa ga lagano dinstajte dok ne zažuti. Na prodinstani luk posložite, izrezanu očišćenu škarpinu i ostaviti da se lagano pirja 10 minuta dok meso škarpine ne pobijeli (ne miješajte, samo protresajte lonac).
Dodajte sjeckanu rajčicu, isjeckani češnjak i peršin, vino i vodu da pokrije ribu. Posolite, popaprite i dodajte 3-4 koluta narezanog nešpricanog limuna.
Škarpinu nemojte miješati, samo protresajte i ostavite lagano kuhati 45 minuta. Kao prilog uz brudet od škarpine možete poslužiti palentu.