sastojci

  • 800 g fileta orade
  • 300 g crvenog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 400 g pelata
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 1 kom peperoncina (po želji)
  • 1 vezica peršinovog lišća
  • 100 ml bijelog vina
  • 250 ml ribljeg temeljca
  • sol, papar

Riblji temeljac

  • 50 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 2-3 zrna papra
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • sitna riba iz ribarnice za temeljac

Način pripreme

01

Napravite riblji temeljac, na maslinovom ulju popržite ploškice luka, mrkve, celera i peršina, dodajte zgnječeni češnjak, podlijte bijelim vinom, kuhajte da alkohol reducira, dodajte ribu, podlijte vodom, ubacite zrna papra, kuhajte 10 minuta.

02

Filete orade posolite, pecite najprije na strani kože 1 minutu, okrenite i pecite 1 minutu, odložite sa strane. U istu tavu dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte ga 20 minuta uz povremeno podlijevanje temeljcem.

03

Dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite, podlijte bijelim vinom, prokuhajte pa dodajte sitno sjeckane pelate i 100 ml temeljca.

04

Kad prokuha ubacite pečene filete orade, začinite solju, paprom i po želji papričicom, pustite da krčka 5 minuta. Dodajte peršin i poslužite.

U riblji temeljac tijekom pripreme možete dodati krišku limuna, papar ili lovorov list. ​

podijeli

Proizvodi iz recepta