sastojci

  • 700 g fileta grdobine
  • 300 g crvenog luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 800 g pelata rajčice
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 150 ml bijelog vina
  • 400 ml ribljeg temeljca
  • 1 peperoncino-po želji
  • sol
  • 1 grančica svježeg peršina
  • 50 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g korijena peršina
  • 100 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 2-3 zrna papra
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • kosti grdobine

Način pripreme

01

Odvojite kosti iz fileta grdobine i napravite temeljac.

02

Na maslinovom ulju popržite ploškice luka, mrkve, celera i peršina, dodajte zgnječeni češnjak, podlijte bijelim vinom, kuhajte da alkohol reducira.

03

Dodajte kosti grdobine, podlijte vodom (400 ml), ubacite zrna papra, kuhajte 15 minuta.

04

Komade grdobine posolite i zapecite na maslinovom ulju, odložite sa strane.

05

U istoj tavi pirjajte luk dvadesetak minuta povremeno podlijevajući temeljcem, dignite karamel s dna, dodajte češnjak narezan na ploškice, kad zabijeli podlijte vinom, kuhajte da alkohol reducira pa dodajte rajčicu i peperoncino po želji, krčkajte na laganoj vatri.

06

Dok brodeto krčka, grdobinu stavite u posudu za pečenje i ispecite do kraja u pećnici na 180 °C 8 – 10 minuta.

07

Sok od pečenja ribe dodajte u brodeto.

08

Raspodijelite brodeto u zdjelice, položite grdobinu na vrh, dekorirajte peršinom, poslužite.

podijeli