sastojci

  • 4 manja brancina (svaki od 250 do 350 g)
  • 1 limun
  • 2 grančice ružmarina
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 600 g komorača
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Ribu očistite, operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite je i izvana i iznutra, a popaprite samo iznutra. Limun narežite na tanje ploške, a grančice ružmarina prepolovite pa u unutrašnjost svake ribe stavite nekoliko ploški limuna i pola grančice ružmarina.

02

Gril tavu dobro zagrijte, premažite maslinovim uljem i pržite ribu. Tijekom prženja ribu premazujte maslinovim uljem. Pržite je sa svake strane 6 - 8 minuta.

03

U tavu na dvije žlice dobro zagrijanog maslinova ulja stavite očišćeni komorač narezan na manje komade i dobro ga ispržite. Maknite ga s vatre, dodajte mu protisnuti češnjak, preostalo maslinovo ulje, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Poklopite i pustite da odstoji barem pet minuta.

04

Uz prženi brancin poslužite prilog od komorača.

Ako želite dobiti puniju aromu, prilikom pečenja komorač zalijte sa 50 ml bijelog suhog vina.

podijeli

Proizvodi iz recepta