Brancin s prženim komoračem
sastojci
- 4 manja brancina (svaki od 250 do 350 g)
- 1 limun
- 2 grančice ružmarina
- 50 ml maslinova ulja
- sol
- papar
Prilog:
- 600 g komorača
- 50 ml maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
Način pripreme
Ribu očistite, operite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite je i izvana i iznutra, a popaprite samo iznutra. Limun narežite na tanje ploške, a grančice ružmarina prepolovite pa u unutrašnjost svake ribe stavite nekoliko ploški limuna i pola grančice ružmarina.
Gril tavu dobro zagrijte, premažite maslinovim uljem i pržite ribu. Tijekom prženja ribu premazujte maslinovim uljem. Pržite je sa svake strane 6 - 8 minuta.
U tavu na dvije žlice dobro zagrijanog maslinova ulja stavite očišćeni komorač narezan na manje komade i dobro ga ispržite. Maknite ga s vatre, dodajte mu protisnuti češnjak, preostalo maslinovo ulje, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Poklopite i pustite da odstoji barem pet minuta.
Uz prženi brancin poslužite prilog od komorača.
Ako želite dobiti puniju aromu, prilikom pečenja komorač zalijte sa 50 ml bijelog suhog vina.