sastojci

  • 500 g mljevene junetine
  • 2 glavice luka
  • 2 mrkve
  • 1 korijen peršina
  • 250 ml crnog vina
  • 100 ml vode
  • 400 g sjeckane konzervirane rajčice
  • 400 g špageta
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • 6 grančica svježeg timijana

Način pripreme

01

Luk sitno nasjeckajte, mrkvu i peršin očistite i sitno narežite. 

02

Na zagrijanom maslinovu ulju pirjajte posoljeno korjenasto povrće i luk dok ne omekšaju. Dodajte meso, sol i papar, pirjajte dok ne ispari voda iz mesa. 

03

Dodajte rajčicu, vodu, crno vino i 4 grančice timijana, kuhajte otprilike 45 minuta do sat vremena na jačoj vatri da se umak reducira. Dodajte soli i papra po ukusu, odstranite grančice timijana. 

04

Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i umiješajte u umak te servirajte posuto listićima timijana.

Ako je umak pregust, skupa sa špagetima dodajte i malo vode od kuhanja tjestenine.

podijeli